Производители

Walmark е създадена като дружество с ограничена отговорност на 30 юли 1990 г. В началния етап дейността на компанията, стартирала като семейна, е ориентирана към външната търговия. След първоначалния период в областта на търговия с информационни технологии и стоки за домакинството, през първата половина на 1991 г. фирмата започва да се специализира в търговия със селскостопански продукти, и най-вече в износ на специални семена, предназначени за производство на храни. От втората половина на годината компанията стартира бизнес с безалкохолни напитки, като впоследствие включва и производство. Една година по-късно стартира дейността й в сферата на фармацевтичните и парафармацевтични продукти, основно хранителни добавки и терапевтични козметични продукти.

Споменатите дотук основни направления на бизнеса, обособени в три дивизии – Отдел за хранителни продукти, Фармацевтичен отдел и Отдел за селскостопански продукти, представляват основните елементи на фирмената структура до 2001 г. Същата година ръководството на компанията взема решение за стратегическа ориентация на компанията към фармацевтичната сфера. Във връзка с това решение, през 2004 г. отделът за селскостопански продукти е продаден и в следващите години Walmark се фокусира върху производството на хранителни добавки и безалкохолни напитки. Процесът на постепенно оттегляне от нефармацевтичните дейности достига решаващ етап в края на 2004 г. с продажбата на повечето активи на отдела за храни, свързан с производството на безалкохолни напитки.

Едновременно с тези процеси на продажба на активи и с помощта на получените средства, компанията инвестира значителни средства в развитието на фармацевтичния отдел. Открит е изцяло нов фармацевтичен завод, отговарящ на GMP стандартите (Добрата производствена практика), който е един от най-модерните в Република Чехия. От 2003 г. Walmark притежава разрешително за производство на лекарствени средства, издадено от Държавния институт за лекарствен контрол. Важна повратна точка за по-нататъшното развитие на компанията е откриването и на производство на лекарствени средства през септември 2004 г. По този начин оригиналното портфолио на хранителни добавки, което продължава да бъде „гръбнакът” на фирмените приходи, се разширява с производството на лекарства.

БИОАКТИВ К.Л.К. 1000 ТБ Х 80

БИОАКТИВ К.Л.К. 1000 ТБ Х 80

Не може да бъде закупен онлайн.

Цена: 18.36 лв.

ГИНКО ПРИМ МАКС табл. * 60

ГИНКО ПРИМ МАКС табл. * 60

ГинкоПрим Макс съдържа 60 мг стандартизиран екстракт от Гинко билоба, който...

Количество: добави в кошница детайли

Цена: 21.97 лв.

категории

препоръчваме ви

анкета

Пазарувате ли online?

  • гласувай!

реклама